Ga terug
+ servings
Chili sin carne recept

Chili sin carne

Chili sin carne, het bekende Mexicaanse gerecht maar dan vegetarisch. Een goedgevulde chili met lekker veel groenten. Ik hou ervan!
4.64 van 11 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 theelepel cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2 paprika's (in stukjes)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 1 blokje groentebouillon (runderbouillon kan ook)
  • 200 ml water
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 200 gram bruine bonen
  • 200 gram kidneybonen
  • 100 gram mais
  • 300 gram rijst
  • olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit een beetje olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de knoflook en ui even aan.
  • Kruid het met alle kruiden en bak even mee tot het begint te geuren.
  • Voeg dan de paprika, gepelde tomaten, water, runderbouillonblokje en tomatenpuree toe. Schep het goed om.
  • Voeg dan de bruine bonen, kidneybonen en de mais toe.
  • Schep alles om en laat dit nu een half uurtje even pruttelen op laag-middelhoog vuur.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer met de rijst en optioneel wat avocado, limoen en verse koriander. Zure room, geraspte kaas en eventueel wraps en/of tortilla chips smaakt er ook lekker bij. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 577kcal | Koolhydraten: 117g | Eiwitten: 24g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 0.3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.