Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een ruime kom en meng dit door elkaar. Breng op smaak met flink peper en een beetje zout en rol hier nu circa 12-14 gehaktballetjes van.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipgehaktballetjes rustig op laag/ middelhoog vuur gaar en licht goudbruin.
Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een ruime keukenpan. Fruit de ui en knoflook even aan.
Voeg dan de orzo toe en bak even mee.
Giet er 400 ml water bij en breng aan dit kook. Roer de kruidenroomkaas, citroenrasp en sap erdoor en voeg handje voor handje de spinazie toe tot deze is geslonken.
Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng het geheel verder op smaak met ruim zwarte peper en zout en laat zachtjes koken tot de orzo gaar is.
Halveer de artisjokharten en verwarm deze nog even mee.
Verdeel de orzo over 4 borden, daarop de gehaktballetjes en naar smaak nog wat extra Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.