Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Klop de eieren met de suiker los.
Doe de bloem en een snuf zout erbij en klop dit door het beslag.
Voeg dan de gesmolten boter toe samen met het vanille extract en meng erdoor.
Tot slot giet je de melk erbij en klop je het geheel tot een mooi glad beslag.
Vet de quichevorm in, verdeel de kersen over de bodem en schenk het beslag erover.
Zet de quichevorm nu voor ca. 35-45 minuten in de oven tot de clafoutis mooi gaar en licht goudbruin is.
Strooi er naar smaak wat poedersuiker over en serveer lauwwarm. Eet smakelijk!
Video
handig om te weten:
*Let op: dat je een quichevorm of andere bakvorm gebruikt die dicht is. Een springvorm kan helaas niet omdat deze vaak niet waterdicht is. Het beslag voor de clafoutis is erg dun waardoor het dan uit je bakvorm kan lopen.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.