Ga terug
+ servings
Spaghetti met Balletjes uit de Slowcooker

Spaghetti met balletjes uit de slowcooker

Spaghetti met Balletjes uit de Slowcooker. Ontzettend makkelijk om te maken, maar ontzettend dankbaar want dit is zo'n lekker pasta recept!
4.46 van 22 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 gram spaghetti
  • 140 gram tomatenpuree (2 kleine blikjes)
  • 40 gram paneermeel
  • 3 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 sjalotjes (fijngesneden)
  • 1 eetlepel Parmezaanse Kaas
  • 1 ei
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • snufje gemalen chiliflakes
  • zwarte peper & zout
  • boter
  • voor de garnering wat verse blaadjes basilicum en geraspte Parmezaanse kaas (ca. 1 - 1,5 el per bord)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • In een ruime kom mix je het gehakt, paneermeel, Parmezaanse kaas, het ei, 1/2 tl peper, 1/2 tl zout, 1/2 tl uienpoeder en 1/2 tl paprikapoeder goed door elkaar. Draai hier dan kleine gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot.
  • Verhit wat boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes even in de pan tot ze mooi bruin zijn.
  • Vul de slowcooker met de gezeefde tomaten, tomatenblokjes, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 fijngesneden sjalotjes, 3 teentjes fijngesneden knoflook, 1/2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl paprikapoeder, 1 tl gedroogde basilicum, snufje gemalen chili flakes en breng op smaak met zout & peper. Roer alles even goed door elkaar, voeg de balletjes toe en schep het geheel nog even goed om. Zet de slowcooker voor 3 uur op high.
  • Na 3 uur schep je de balletjes en de saus nog even om. Zet de slowcooker op de warmhoudstand of mocht je slowcooker deze optie niet hebben, dan kun je het geheel op low zetten.
  • Breng ruim water met een snufje zout aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar (al dente). Giet af en eventueel kun je een paar druppels olijfolie of wat boter door de pasta mengen om te voorkomen dat deze aan elkaar gaan plakken.
  • Doe wat spaghetti op een bord, hierover schep je wat saus met de balletjes en garneer met basilicum & geraspte Parmezaanse Kaas.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 692kcal | Koolhydraten: 103g | Eiwitten: 47g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.