Ga terug
+ servings
Panna cotta met passievrucht recept

Panna cotta met passievrucht

Panna cotta met passievrucht. Een fan-tas-tisch lekker toetje. Het romige van de panna cotta met het friszure van de passievrucht, aanrader!
5 van 4 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Opstijven koelkast: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen/ toetjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 5 passievruchten

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Laat de blaadjes gelatine even weken in koud water.
  • Schraap het stokje vanille uit en doe het merg én het stokje in een pannetje. Schenk de slagroom erbij en voeg de basterdsuiker toe.
  • Verwarm dit tot het net niet kookt. Verwarm het voor 10 minuten zachtjes tegen de kook aan.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe. Even doorroeren.
  • Schenk de vulling in de glaasjes. Laat minimaal 3-4 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal het vruchtvlees uit de passievruchten en schep dit bovenop de panna cotta's. Eet smakelijk!

Video

handig om te weten:

Tip: als de passievrucht ietwat te zurig is kun je er eventueel een scheutje (limonade)siroop erdoorheen doen om de smaak te verzachten.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 496kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 4g | Vetten: 45g | Verzadigd vet: 29g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.