Panna cotta met passievrucht
Panna cotta met passievrucht. Een fan-tas-tisch lekker toetje. Het romige van de panna cotta met het friszure van de passievrucht, aanrader!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Opstijven koelkast: 4 uur uur Totale tijd: 4 uur uur 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 4 personen/ toetjes
3 blaadjes gelatine 1 vanillestokje 500 ml slagroom 50 gram witte basterdsuiker 5 passievruchten
Laat de blaadjes gelatine even weken in koud water.
Schraap het stokje vanille uit en doe het merg én het stokje in een pannetje. Schenk de slagroom erbij en voeg de basterdsuiker toe.
Verwarm dit tot het net niet kookt. Verwarm het voor 10 minuten zachtjes tegen de kook aan.
Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe. Even doorroeren.
Schenk de vulling in de glaasjes. Laat minimaal 3-4 uur opstijven in de koelkast.
Haal het vruchtvlees uit de passievruchten en schep dit bovenop de panna cotta's. Eet smakelijk!
Tip: als de passievrucht ietwat te zurig is kun je er eventueel een scheutje (limonade)siroop erdoorheen doen om de smaak te verzachten.
Calorieën: 496 kcal | Koolhydraten: 21 g | Eiwitten: 4 g | Vetten: 45 g | Verzadigd vet: 29 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.