Ga terug
+ porties
muhammara

Muhammara

Makkelijk recept voor de lekkerste zelfgemaakte muhammara. Muhammara wordt gemaakt van geroosterde paprika's, walnoten en kruiden. Zo lekker!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke kom

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 rode puntpaprika's (in totaal ca. 300 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram walnoten (ongezouten)
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 1 eetlepel granaatappelsiroop/-melasse*
  • olijfolie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
  • Leg de paprika's en knoflookteen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en strooi er wat peper en zout overheen. Bak in de oven voor 10 minuten.
  • Haal dan de paprika en knoflook uit de oven en doe de paprika in een plastic zak of een bak welke je afsluit met huishoudfolie en een deksel.
  • Als het afgekoeld is, kun je makkelijk het velletje verwijderen. Doe de gegrilde paprika dan in de keukenmachine samen met de teen knoflook, walnoten, kruiden, granaatappelsiroop en ½ eetlepel olijfolie.
  • Maal fijn tot een mooie dip en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Als je geen granaatappelsiroop of -melasse kunt vinden, kun je dit vervangen voor 1/2 eetlepel azijn en 1/2 eetlepel honing/agavesiroop.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 434kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 12g | Vetten: 34g | Verzadigd vet: 3g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.