Ga terug
+ servings
muhammara

Muhammara

Makkelijk recept voor de lekkerste zelfgemaakte muhammara. Muhammara wordt gemaakt van geroosterde paprika's, walnoten en kruiden. Zo lekker!
4.55 van 11 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke kom

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 rode puntpaprika's (in totaal ca. 300 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram walnoten (ongezouten)
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 1 eetlepel granaatappelsiroop/-melasse*
  • olijfolie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
  • Leg de paprika's en knoflookteen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en strooi er wat peper en zout overheen. Bak in de oven voor 10 minuten.
  • Haal dan de paprika en knoflook uit de oven en doe de paprika in een plastic zak of een bak welke je afsluit met huishoudfolie en een deksel.
  • Als het afgekoeld is, kun je makkelijk het velletje verwijderen en de zaadjes eruit halen. Doe de gegrilde paprika dan in de keukenmachine samen met de teen knoflook, walnoten, kruiden, granaatappelsiroop en ½ eetlepel olijfolie.
  • Maal fijn tot een mooie dip en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Als je geen granaatappelsiroop of -melasse kunt vinden, kun je dit vervangen voor 1/2 eetlepel azijn en 1/2 eetlepel honing/agavesiroop.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 434kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 12g | Vetten: 34g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.