Ga terug
+ servings
pesto van daslook

Daslook pesto

Makkelijke daslook pesto met cashewnoten en oude kaas. Heerlijk voor door de pasta, salades of op je brood/wrap. Een heel fijn recept!
4.08 van 14 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 potje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 50 gram cashewnoten
  • 30 gram daslook
  • 50 gram oude kaas
  • 75 ml olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • zwarte peper

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Rooster de cashewnoten even kort in een koekenpan tot ze licht verkleurd zijn. Laat daarna afkoelen.
  • Doe de daslook in de keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg vervolgens de oude kaas, cashewnoten en de olijfolie toe. Mix in de keukenmachine tot een pesto zo grof of fijn als je zelf lekker vindt.
  • Voeg naar smaak nog wat citroensap en versgemalen zwarte peper toe. Even mengen, proeven en klaar!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1151kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 22g | Vetten: 114g | Verzadigd vet: 24g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.