Ga terug
+ servings
Eggs benedict

Eggs benedict

Makkelijk recept voor de lekkerste eggs benedict. Met snelle hollandaisesaus, avocado en gerookte zalm, zo lekker!
4.38 van 8 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de eggs benedict
  • 1 eetlepel azijn
  • 4 eieren (middel)
  • 4 sneetjes brood of ronde toast
  • 1 avocado (rijp)
  • bieslook (ter garnering)
  • 100 gram gerookte zalm
Voor de hollandaisesaus
  • 75 gram roomboter (ongezouten - gesmolten)
  • 2 eidooiers (middel)
  • 1 eetlepel water
  • paar druppels citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Breng water in een steelpan aan de kook met een scheutje azijn. Als het kookt zet je het vuur laag zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei in een klein kommetje, draai ondertussen met een lepel een draaikolkje in het water en laat het ei daar voorzichtig in glijden.
  • Pocheer het eitje 3 minuten en verwijder voorzichtig uit het water met een opscheplepel of schuimspaan. Herhaal met de andere eieren.
  • Ondertussen maak je de snelle hollandaisesaus.
  • Doe de gesmolten roomboter in een klein kannetje of bekertje met een schenktuit. De eidooiers doe je in een hoge beker met 1 eetlepel water en een paar druppels citroensap naar smaak.
  • Doe de staafmixer in de hoge beker en zet hem aan. Giet in een langzame, dunne straal de gesmolten boter erdoor terwijl je de staafmixer op een constante snelheid laat draaien.
  • Op een gegeven moment merk je dat de saus dikker begint te worden en dan is de hollandaisesaus klaar, zo simpel is het. Breng de saus vervolgens op smaak met peper en zout.
  • Dan kunnen we de eggs benedict gaan maken. Verdeel de avocado over de broodjes of toast en prak fijn.
  • Leg op elk broodje een gepocheerd ei, daaroverheen giet je de hollandaisesaus en garneer het geheel met een beetje bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Serveer (optioneel) met gerookte zalm. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 678kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 26g | Vetten: 61g | Verzadigd vet: 26g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.