Ga terug
+ servings
framboos cheesecake met kruimels

Frambozen cheesecake met kruimellaag

Het recept voor een van de lekkerste, frisse en kruimeligste cheesecakes! Deze framboos cheesecake mét kruimellaag moet je proeven.
4.50 van 2 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Hoeveelheid: 15 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de kruimellaag
  • 350 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 225 gram roomboter (ongezouten - gesmolten)
  • 4 eetlepels havervlokken (evt. te vervangen voor havermout)
Voor de cheesecake
  • 600 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 125 gram zure room (op kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 theelepels vanillepasta (of vanille-extract)
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 2 eieren (middel)
Voor de frambozen vulling
  • 3 eetlepels frambozenjam
  • 300 gram frambozen (verse)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de bakvorm in en bekleed met een vel bakpapier dat je aan beide lange zijden laat overhangen. Zet het bakpapier eventueel vast met metalen klemmetjes.
  • Voor de kruimellaag meng je de bloem, de suiker en het zout in een grote kom. Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe en roer met een vork tot je een kruimelig mengsel hebt.
  • Verdeel ongeveer twee derde van dit mengsel gelijkmatig over de bakvorm. Gebruik een stevig glas om het aan te stampen tot een compacte laag.
  • Prik met een vork gaatjes over de hele bodem en plaats 10 minuten in de diepvries. Meng de rest van de kruimellaag met de havervlokken en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Bak de bodem dan 20 minuten in de oven tot deze licht begint te kleuren. Haal uit de oven en zet apart.
  • Voor de cheesecake-laag meng je alle ingrediënten in een grote kom tot een glad mengsel. Verdeel het cheesecakebeslag gelijkmatig over de bodem.
  • Voor de frambozenvulling verwarm je de frambozenjam zachtjes in een pan of in de magnetron tot deze vloeibaar is.
  • Haal de pan van het vuur en roer de frambozen er voorzichtig door zodat de frambozen met de jam zijn bedekt. Verdeel her en der wat frambozen over de cheesecake en strooi er gelijkmatig de achtergehouden kruimels overheen.
  • Bak de cheesecake 35-40 minuten in de oven of tot de kruimellaag lichtbruin en krokant is.
  • Laat 1 uur in de vorm afkoelen en plaats de vorm daarna minimaal 4 uur in de koelkast. Snijd in stukken en serveer. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: Je kunt de cheesecake 4 dagen bewaren in een afgesloten bak.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 426kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwitten: 6g | Vetten: 23g | Verzadigd vet: 15g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.