Doe de melk, suiker en gist bij elkaar in de mengkom of broodbakmachine*. Meng kort door elkaar en laat een paar minuten staan tot het gaat schuimen.
Doe dan de overige ingrediënten erbij en kneed er een soepel deeg van.
Dek af met een natte theedoek en laat het deeg nu 1 uur rijzen.
Stort het deeg op een bebloemd aanrecht. Rol het deeg uit tot een lange rechthoekige dunne lap.
Verdeel de aardbeienjam erover.
Vouw de uiteinden naar het midden over de lengte zodat je een lange dikke strook hebt. Rol voorzichtig uit met je deegroller zodat luchtbellen eruit zijn en het deeg wat breder is.
Snij er 6 repen van en snij elke reep in tot 2 dunne repen waarbij je het uiteinde aan elkaar laat zitten.
Draai de uiteinden van de reep zodat er een soort 'twist' ontstaat. Draai die vervolgend om het puntje heen en druk het uiteinde goed vast.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met huishoudfolie, laat nogmaals 30 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte. Bestrijk de broodjes voor het bakken. Kluts hiervoor de eidooier met een scheutje melk en bestrijk hiermee de broodjes.
Bak de broodjes in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.
Dek na het bakken af met een theedoek zodat de broodjes lekker zacht worden. Eet smakelijk
handig om te weten:
* Als je een broodbakmachine gebruikt doe je alle ingrediënten in de bak van je broodbakmachine en kies je het programma voor brood kneden en daarna het programma voor rijzen. Vanaf stap 4 volg je de verdere bereidingswijze op. Ik heb zelf in samenwerking met Panasonic deze broodmachine in gebruik. Een aanrader!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.