Klop de boter met de suiker luchtig in een kom met een hand of sta-mixer.
Doe dan het ei en de vanille extract erbij en meng dit door elkaar.
Voeg de bloem, baking soda en een snuf zout beetje voor beetje toe. Maak er vervolgens een bal van en pak het in met huishoudfolie.
Laat het deeg vervolgens minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Bestuif je aanrecht met wat bloem. Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er met de grootste koekjesvorm (het ei-vormpje) koekjes uit.
Steek met de kleinere koekjesvorm, het haasje, uit de helft van de koekjes een haasje.
Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes (eventueel in delen) in ca. 15 minuten af tot ze gaar zijn.**
Laat de koekjes afkoelen voordat je ze gaat vullen.
Verdeel een beetje lemon curd over het grote ei-vormpje. Duw er een koekje met uitgestoken haasje bovenop. Deze kun je eventueel vooraf bestrooien met poedersuiker. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* De exacte hoeveelheid is uiteraard afhankelijk van hoe groot je koekjesvorm is.** Zorg ervoor dat het deeg goed koud is. Des te kouder des te 'strakker' ze gebakken worden, anders kunnen de koekjes uitlopen. Eventueel kun je ze 10 minuutjes in de vriezer zetten en direct daarna afbakken.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.