Ter garnering: citroen, bosui en wat verse dille naar smaak
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Snij de zalm in 2 grote stukken of in mooie repen van ca. 2 centimeter dik.
Bestrooi de zalm met peper en zout naar smaak.
Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de zalm rondom gaar.
Schep de zalm uit de pan. Giet de kookroom en de Noorse mosterd dille saus in dezelfde pan (niet schoonmaken: smaak!) erbij.
Roer dit door elkaar en laat het iets inkoken of voeg eventueel een maïzenapapje (= 1 eetlepel water en 1 eetlepel maïzena) toe om de saus iets in te dikken.
Doe de zalm bij de saus en garneer naar wens met wat verse citroen, bosui ringetjes en/of dille. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Voldoende voor 2 personen als maaltijd en snij de zalm dan gerust gewoon in 2 stukken i.p.v. reepjes. Reken 4 personen als je het als onderdeel van een avondje gourmetten serveert. Snij voor het laatste de zalm in repen.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.