Ga terug
+ servings
Mini hamburgers

Mini hamburgers

Zelfgemaakte mini hamburgers. Gekruid met Marokkaanse kefta kruiden en een heerlijke romige Turkse knoflooksaus.
4 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 6 mini hamburger broodjes
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 1 eetlepel kefta kruiden
  • 1 theelepel peterselie (vers - fijn gesneden)
  • Turkse knoflooksaus van Yildriz
  • ingelegde rode ui
  • sla
  • komkommer
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Bak de mini hamburgerbroodjes zoals aangegeven op de verpakking of in het recept.
  • Meng het gehakt met de ui, kefta kruiden, peterselie, peper en zout naar smaak.
  • Vorm hamburgers van het gehakt.
  • Bak de hamburgers op een gourmetstel of grill gaar.
  • Verdeel een beetje sla naar smaak over de onderkant van het hamburgerbroodje. Leg daarop de hamburger gevolgd door rode ui, komkommer en de Turkse knoflooksaus. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 232kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 12g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.