Ga terug
+ servings
Mini hamburger broodjes

Mini hamburger broodjes

Mini hamburger broodjes zelf maken. Het recept voor die leuke mini hamburgerbroodjes voor bij de gourmet of als borrelhapje.
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rijstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 15 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 ml water (lauw)
  • 7 gram gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 275 gram bloem
  • 50 ml olijfolie (+ extra om de kom in te vetten)
  • 1 theelepel zout
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel melk
Maanzaad, sesamzaad (witte en donkere) ter decoratie

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Meng het water, gist en de suiker in de kom van de keukenmachine en laat ca. 5 minuten staan tot het gaat schuimen.
    • Voeg dan de bloem, olijfolie en het zout toe en kneed hiervan een lekker soepel deeg.
    • Maak hier een bol van, vet de kom in met een beetje olijfolie. Leg hierin de bol deeg en keer om zodat hij rondom een dun laagje olijfolie heeft. Dek af met huishoudfolie en een theedoek en laat het deeg nu 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
    • Daarna verdeel je het deeg in ca. 15 bolletjes met een gewicht van 30-35 gram per stuk zodat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Kluts het eigeel samen met de melk en bestrijk hiermee de hamburgerbroodjes. Verdeel er naar smaak wat maanzaad en/of sesamzaad overheen.
    • Dek de broodjes voorzichtig af met wat huishoudfolie en laat ze nu nog 30 minuten rijzen.
    • Verwarm de oven alvast op 200 graden boven- en onderwarmte.
    • Bak de broodjes in ca. 10-15 minuten goudbruin. Dek ze na het bakken direct af met een theedoek zodat ze lekker zacht en luchtig worden. Eet smakelijk.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 102kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 2g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.