Ga terug
+ servings
Witte chocolade botercreme

Witte chocolade botercrème

Recept voor de makkelijkste én lekkerste witte chocolade botercrème. Maar 4 ingrediënten nodig en gegarandeerd succes!
4.67 van 9 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 1 portie*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram witte chocolade
  • 250 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de boter, poedersuiker en vanille-extract met een hand- of stamixer (met garde opzetstuk) tot een luchtige witte botercrème. Dit duurt ca. 10 minuten.
  • Klop hier de afgekoelde en gesmolten witte chocolade doorheen.
  • Gebruik de botercrème gelijk of bewaar in de koelkast of vriezer tot een later moment.

handig om te weten:

*Voldoende om een stapeltaart voor 8 personen mee te vullen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 2896kcal | Koolhydraten: 164g | Eiwitten: 11g | Vetten: 251g | Verzadigd vet: 158g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.