Ga terug
+ porties
Plaattaart met zalm

Plaattaart met zalm

Heerlijke plaattaart met zalm, kruidenroomkaas en gegrilde groenten. Je smaakpapillen gaan aan van deze lekkere en makkelijke plaattaart!
4.50 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 125 gram kruidenroomkaas (bijv. Boursin Zacht & Romig)
  • 1 courgette (in dunne repen)
  • 100 gram aspergetips
  • 1 eigeel
  • 125 gram warmgerookte zalm
  • ½ eetlepel sesamzaadjes
  • optioneel: verse bieslook en/of rucola

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Optioneel: snij rondom 1 cm van de rand van het bladerdeeg af, draai er slierten van en leg aan de buitenranden op het bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg (inclusief bakpapier) uit op een bakplaat, prik er wat gaatjes in en bak ca. 5 minuten even voor. Laat afkoelen.
  • Grill de courgette en de aspergetips.
  • Bestrijk het bladerdeeg met de kruidenroomkaas. Kluts het eitje eventueel met een scheutje melk en bestrijk hiermee de randen. Garneer de randen met sesamzaadjes.
  • Bak de bodem in de oven voor ca. 15 minuten tot knapperig en gaar.
  • Verdeel de groenten en zalm over de plaattaart. Garneer optioneel met verse bieslook en/of rucola. Een simpele salade is er ook lekker bij. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 376kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 14g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 11g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.