Doe de melk, gist en suiker in de beslagkom van de keukenmachine, meng door elkaar en laat enkele minuten staan tot het gaat schuimen.
Voeg dan de bloem, het ei en de eidooier, roomboter en het zout toe. Kneed tot een mooi deeg met een keukenmachine.
Haal het deeg uit de kom, vet de kom iets in met een neutrale olie. Doe de bol deeg terug erin en draai om zodat het deeg rondom is bedekt met olie. Dek de kom af met huishoudfolie en een theedoek en laat nu 1 uur rijzen of tot het deeg in hoeveelheid verdubbeld is.
Meng ondertussen de boter, basterdsuiker, kaneel, kardemom en de maizena voor de vulling.
Stort het deeg na het rijzen uit op het aanrecht (lichtjes bedekt met een beetje bloem) en rol het deeg uit tot een grote rechthoekige lap van ca. 40 bij 20 centimeter.
Verdeel hierover de vulling en strooi de gehakte pecannoten erover. Rol horizontaal op tot je een lange rol hebt en snij deze in plakken van ca. 3-5 cm.
Doe de plakken in een ingevette ovenschaal, dek af met huishoudfolie en een theedoek en laat nu nog een half uur rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden, boven en onderwarmte.
Bak de cinnamon rolls met kardemom in ca. 20-30 minuten licht goudbruin.
Laat afkoelen en maak ondertussen de frosting door alle ingredienten hiervoor te mengen tot een dikke witte frosting.
Maak ondertussen ook de gesuikerde pecannoten door de suiker samen met het water in een steelpannetje te doen en aan de kook te brengen. Zodra het kookt en de suiker opgelost is roer je de pecannoten erdoor. Verdeel over een bakplaat, laat afkoelen en hak in grove stukken.
Verdeel de frosting en de gehakte, gesuikerde pecannoten over de cinnamon rolls met kardemom en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.