Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Bestrooi de kippendijen met wat peper en zout, doe 2 eetlepels roomboter in de pan en bak ze om en om op hoog vuur in ongeveer 5 minuten goudbruin. Haal de kippendijen uit de pan en doe ze in een ruime ovenschaal.
Doe weer 2 eetlepels roomboter in de pan (op laag vuur) en fruit de fijngesneden knoflook. Voeg dan de gedroogde tijm, oregano en basilicum toe. Rasp wat citroenschil boven de pan, snij de citroen doormidden en druppel een beetje citroensap in de pan (ongeveer een halve eetlepel).
Roer goed door elkaar en voeg dan de honing en suiker toe. Zodra de suiker een beetje gesmolten is, giet je dit over de kippendijen in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven tot de kip mooi gaar en mals is.
Serveer met seizoensgroenten, een frisse salade en wat aardappeltjes of rijst.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.