Ga terug
+ servings
Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaart

Recept voor een heerlijke frisse sinaasappel kwarktaart met biscuitbodem. Makkelijk en leuk om te maken. Echt een aanrader!
4.39 van 18 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Opstijven: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram biscuits (haver of volkoren*)
  • 50 gram roomboter
  • 7 blaadjes gelatine
  • 400 gram sinaasappels (ca. 2-3 stuks)
  • 1 eetlepel sinaasappel rasp
  • 300 gram halfvolle kwark
  • 175 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel sinaasappel extract
  • 1 theelepel vanille extract

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Bekleed de springvorm met bakpapier en/of vet deze in. Eventueel kun je acetaatfolie voor de randen gebruiken, dan haal je de kwarktaart mooi en makkelijk uit de vorm.
  • Verkruimel de biscuits. Smelt de boter en schep dit direct door de koekkruimels.
  • Verdeel dit over de bodem van de springvorm, druk goed aan.
  • Wel de blaadjes gelatine in koud water.
  • Rasp de schil van 1 sinaasappel. Snij de schil van de sinaasappels en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes in een steelpannetje samen met de sinaasappelrasp, suiker, sinaasappelextract en vanille-extract.
  • Verwarm dit tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en pureer glad met een staafmixer. Haal het mengsel door een zeef zodat het een gladde massa wordt.
  • Dan knijp je de gelatine uit en meng je deze door het sinaasappelmengsel.
  • Laat het geheel eventjes afkoelen tot het niet meer heel heet is, maar wel nog vloeibaar. Hou ongeveer 75 gram apart voor de bovenkant van de taart.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker.
  • Meng dan de sinaasappelpuree (hou de 75 gram nog apart) met de kwark in een grote kom, schep de slagroom er dan voorzichtig door.
  • Verdeel dit mengsel over de koekjesbodem. Verdeel het apart gehouden deel van de sinaasappelpuree over de bovenkant. Roer er met een satéprikker door zodat je een mooi patroon krijgt.
  • Zet de taart voor ca. 3-4 uur of (bij voorkeur) een nacht in de koelkast om op te stijven. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Bij deze kwarktaart is het ook erg lekker om te kiezen voor biscuits met gember erdoor. Dat zorgt voor een heerlijke smaakcombinatie met de sinaasappel in de kwarktaart.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 301kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 7g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.