Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de boter, kristalsuiker en basterdsuiker in een kom en mix met een hand- of stamixer tot licht en luchtig. Schraap de kom en voeg dan de eieren 1 voor 1 toe terwijl je tussendoor goed blijft kloppen.
Voeg dan het vanille extract en de rode kleurstof toe en meng goed door het geheel.
Meng in een andere kom de volgende ingrediënten: bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Voeg deze droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng het goed door elkaar.
Pak twee kommetjes. Doe in de een een laagje kristalsuiker en in de ander een laagje poedersuiker.
Nu gaan we de koekjes vormen. Maak met een eetlepel balletjes van het deeg. Rol ieder balletje vervolgens door de kristalsuiker en daarna door de poedersuiker. Zorg dat ze helemaal goed bedekt zijn.
Verdeel de koekjes over de bakplaat, hou een paar centimeter ruimte tussen de koekjes.
Bak de koekjes ca. 10 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze gerezen zijn en 'gecracked'. De koekjes mogen van binnen nog een beetje zacht zijn.
Laat de koekjes afkoelen en bestrooi ze eventueel nog met wat poedersuiker. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.