Zet een ruime pan op het vuur en bereidt de boemboe zoals op de verpakking is aangegeven.
Voeg de kip toe en laat alles zachtjes pruttelen tot de kip gaar is. Na ongeveer een half uurtje is de kip gaar en haal je deze uit de soep.
Eventueel kun je de boemboe nog wat extra op smaak brengen door bijvoorbeeld wat citroengras, verse geraspte gember of pittige sambal toe te voegen.
Kook ondertussen de rijst en de eitjes. Je kunt ook de overige ingrediënten alvast snijden en klaarzetten.
Als de kip een beetje afgekoeld is, kun je deze 'pluizen'. Dit doe je door met een vork de kip uit elkaar in reepjes te trekken. Doe de kip daarna terug in de soep.
Tijd om de soto op te scheppen! Iedereen begint met een schep rijst in een kommetje en hierover giet je de soep.
Verder doe je in het kommetje wat je lekker lijkt: taugé, gefrituurde uitjes, bosui, peterselie en/of een mespuntje sambal. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.