Ga terug
+ servings
Snelle Soto (soep)

Snelle soto (soep)

Snelle Soto (soep) een van mijn favorieten. Snel op tafel en ideaal als je een grote groep 'eters' krijgt. Voeg zelf toe wat je lekker vindt.
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 x boemboe voor Soto
  • 1 kipfilet (ca. 125 gram)
  • 200 gram rijst
  • 4 eieren (in plakjes of kwarten )
  • gefrituurde uitjes
  • bosui (in dunne ringetjes )
  • taugé
  • selderij (in dunne plakjes )
  • peterselie (fijn gesneden)
  • gefrituurde knoflook
  • mini frietjes (chips)
  • sambal

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Zet een ruime pan op het vuur en bereidt de boemboe zoals op de verpakking is aangegeven.
  • Voeg de kip toe en laat alles zachtjes pruttelen tot de kip gaar is. Na ongeveer een half uurtje is de kip gaar en haal je deze uit de soep.
  • Eventueel kun je de boemboe nog wat extra op smaak brengen door bijvoorbeeld wat citroengras, verse geraspte gember of pittige sambal toe te voegen.
  • Kook ondertussen de rijst en de eitjes. Je kunt ook de overige ingrediënten alvast snijden en klaarzetten.
  • Als de kip een beetje afgekoeld is, kun je deze 'pluizen'. Dit doe je door met een vork de kip uit elkaar in reepjes te trekken. Doe de kip daarna terug in de soep.
  • Tijd om de soto op te scheppen! Iedereen begint met een schep rijst in een kommetje en hierover giet je de soep.
  • Verder doe je in het kommetje wat je lekker lijkt: taugé, gefrituurde uitjes, bosui, peterselie en/of een mespuntje sambal. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 292kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwitten: 20g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.