Activeer de gist door de melk, gist en suiker in de beslagkom van de keukenmachine te doen. Meng door elkaar en laat enkele minuten staan tot het gaat schuimen.
Voeg dan de bloem, het ei en de eidooier, maanzaad, citroenrasp, roomboter en het zout toe. Kneed tot een mooi deeg met een keukenmachine
Haal het deeg uit de kom en vet de kom iets in met een neutrale olie.
Doe de bol deeg terug erin en draai om zodat het deeg rondom is bedekt met olie. Dek de kom af met huishoudfolie en een theedoek en laat nu 1 uur rijzen of tot het deeg in hoeveelheid verdubbeld is.
Meng ondertussen de lemon curd met de maizena.
Stort het deeg na het rijzen uit op het aanrecht (lichtjes bedekt met een beetje bloem) en rol het deeg uit tot een grote rechthoekige lap van ca. 40 bij 20 centimeter.
Neem de citroenvulling en verdeel erover. Rol horizontaal op tot je een lange rol hebt en snij deze in plakken van ca. 3-5 cm.
Doe deze in een (ingevette) ovenschaal en laat nu nog een half uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Schuif de lemon curd poppyseed rolls in de oven en bak ze in ca. 20-30 minuten licht goudbruin.
Haal ze uit de oven, laat iets afkoelen en maak ondertussen de frosting door alle ingrediënten hiervoor te mengen tot een dikke pasta.
Verdeel de frosting over de lemon curd poppyseed rolls en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.