Ga terug
+ servings
Chocoladetaart

Chocoladetaart

Recept voor een heerlijke chocoladetaart met aardbeien en witte chocolade botercrème. Een supercombinatie in smaak en looks! 
4.50 van 10 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de cake
  • 175 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 75 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 theelepel Buijsman (of espressopoeder)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 200 gram melk (volle)
  • 2 eieren (middel)
  • 75 gram zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram chocolade stukjes
Witte chocolade botercrème
  • 150 gram witte chocolade
  • 250 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
Decoratie
  • 400 gram verse aardbeien (gehalveerd)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Neem een ruime kom en doe hierin de bloem, suiker, cacaopoeder, Buijsman of espressopoeder, bakpoeder en de baking soda.
  • Mix dit door elkaar en schenk al mixend de melk erbij, 1 voor 1 de eieren, zonnebloemolie en het vanille extract tot een glad beslag. Mix tot slot de stukjes chocolade erdoor.
  • Giet de helft van het beslag in een ingevette springvorm. Als je twee springvormen hebt, verdeel je het gelijk over beide vormen.
  • Bak de cake(s) in ca. 40 minuten gaar. Laat op z'n kop afkoelen, haal uit de springvorm. Als je maar een springvorm hebt, bak je nu het andere deel van het beslag.
  • Maak vervolgens de botercrème. Smelt als eerste de witte chocolade au bain-marie en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop vervolgens de boter, poedersuiker en vanille-extract met een hand- of stamixer tot een luchtige witte botercrème. Dit duurt ca. 10 minuten.
  • Klop hier de afgekoelde en gesmolten witte chocolade doorheen. Verdeel een laag van de botercrème over de bovenkant van een van de taart helften. Verdeel wat aardbeien erover. Zet hierop de andere taart helft en decoreer met de rest van de botercrème en aardbeien bovenop. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 778kcal | Koolhydraten: 87g | Eiwitten: 8g | Vetten: 49g | Verzadigd vet: 25g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.