Ga terug
+ servings
Zelf suikerwafels maken

Suikerwafels

Met dit suikerwafels recept maak je zelf thuis de allerlekkerste Luikse suikerwafels. Een feestje om te maken én om op te eten. Aanrader!
4.48 van 21 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rijzen: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 2 uur
Hoeveelheid: 10 wafels

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • ½ zakje gedroogde gist (3,5 gram)
  • 100 gram suiker
  • 75 gram melk (volle - lauwwarm)
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 250 gram bloem
  • 90 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • ½ theelepel vanille extract
  • snufje zout
  • 100 gram parelsuiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng de melk met de gist en een halve eetlepel van de suiker in de beslagkom en laat even staan tot het gaat schuimen.
  • Als het gistmengsel is gaan schuimen, voeg je de bloem toe en de suiker. Kneed hiervan een mooi deeg terwijl je het ei en de eidooier er een voor een bij doet. Voeg ook de roomboter toe en tot slot het zout en vanille extract.
  • Dek het deeg af en laat nu 1 uur rijzen of tot in hoeveelheid verdubbeld.
  • Stort het deeg daarna op het aanrecht. Kneed de parelsuiker erdoor en verdeel in 10 stukjes. Laat nu nog een half uur afgedekt met huishoudfolie rijzen.
  • Verwarm het wafelijzer voor en vet deze in. Bak de wafels in een paar minuten goudbruin en luchtig in het wafelijzer. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwitten: 4g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.