½eetlepelsojasaus((bijvoorbeeld Lee Kum Kee Premium Lichte sojasaus, mijn favoriet))
3eetlepelsolie
Voor de pannenkoekjes:
250grambloem
125mlwarm water
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Begin met het maken van de bosui olie. Snij 3 bosuitjes fijn. Voor de olie gebruiken we het alleen het witte gedeelte, voor de pannenkoekjes het groene.
Verhit de olie in een pan, fruit het wit van de bosui hierin aan. Voeg op het laatst heel kort de sesamolie en de sojasaus toe en giet dit over de bloem. Meng en laat afkoelen.
Dan maken we het deeg voor de pannenkoekjes. Kneed de bloem en het warme water door elkaar tot je een mooi (iets plakkerig) deeg hebt.
Smeer een klein beetje olie over de bol en pak hem in, in huishoudfolie en laat nu een minimaal en half tot maximaal 2 uur rusten.
Verdeel daarna het deeg in 6 gelijke delen. Maak er een rechthoekige plak van en besmeer weer met een dunne laag van het bosui olie.
Dan verdeel je wat groen van de bosui erover.
Vervolgens rol je het deeg in de lengte helemaal op tot een lange sliert.
Dan rol je de sliert op tot je een bolletje hebt zoals een kaneelbroodje.
Druk dit nu zo plat mogelijk plat met je handen. Gebruik hiervoor geen deegroller.
Verhit een beetje olie in de pan en bak de Chinese pannenkoekjes 1 voor 1 goudbruin aan beide kanten.
Serveer met wat extra sojasaus als dip. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.