Maak eerst de marinade voor het vlees door 25 ml sojasaus, 25 ml olijfolie, 1 theelepel sesamolie in een schaal te doen. Knijp hierover 1/2 limoen uit en doe er 1 teentje geperste knoflook, 1,5 eetlepel fijngesneden koriander, 1 theelepel suiker en een snufje cayennepeper bij. Meng goed door elkaar en schenk over de entrecote. Laat dit voor ongeveer 2-3 uur in de koelkast marineren.
Maak nu ook meteen de marinade (de daadwerkelijke chimichurri) door het volgende in een schaal te doen: 1/2 theelepel chilipeper, 1/4 ui gesnipperd, 1 teentje knoflook, een klein handje fijngesneden peterselie & koriander, 50 ml olijfolie, 1 limoen, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel zout en naar smaak eventueel 2 theelepels suiker. Zo kan de marinade ook even lekker intrekken.
Haal een half uur voor je gaat beginnen het vlees uit de koelkast. Schenk de marinade eruit en dep het vlees droog met een keukenpapiertje. Bestrooi met peper en zout en laat ongeveer een half uurtje op kamertemperatuur komen.
Pak een ruime koekenpan of grill en doe de boter in de pan. Als de boter goed heet is, leg je de entrecote in de pan, per kant 1 minuutje en blijf het vlees constant bewegen. Gebruik hiervoor GEEN vork (dan prik je het vlees stuk) maar bijvoorbeeld een (vlees)tang. Na 2 minuten (1 minuut per kant) haal je het vlees uit de pan. Leg op een bord en dek het af met aluminium folie. Laat het vlees op deze manier 2 minuten na garen.
Serveer met bijvoorbeeld een frisse salade en krieltjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.