Ga terug
+ servings
bijgerecht Wortels uit de oven

Wortels uit de oven

De lekkerste wortels uit de oven. Simpel, maar waanzinnig van smaak. Met ahornsiroop, tijm en notencrumble. Deze wil je maken!
4.41 van 15 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram bospeen
  • 2 eetlepels olijfolie (+ extra)
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 takjes tijm
  • zout en zwarte peper
Notencrumble
  • 25 gram macadamia (grofgehakt)
  • 25 gram amandelen (grofgehakt)
  • 25 gram cashewnoten (grofgehakt)
  • snufje kaneel (optioneel)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Verdeel de bospeen over een bakplaat, meng met wat olijfolie en peper en zout naar smaak. Verdeel de takjes tijm erover. Rooster de wortels voor ca. 25 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen de ahornsiroop met 2 eetlepels olijfolie en de citroensap. Bestrijk de wortels hiermee als ze nog 10 minuten moeten.
  • Rooster de grof gehakte noten in een droge koekenpan en breng eventueel op smaak met een snufje kaneel.
  • Serveer de wortels uit de oven met de notencrumble erover.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 426kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwitten: 8g | Vetten: 23g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.