Haal het vel van de worstjes af en prak het gehakt wat je eruit haalt even kort met een vork. Zo haal je het gehakt een beetje los en hoef je straks minder moeite te doen om het gehakt te rullen.
Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie of boter even kort.
Doe een klein beetje boter of olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin één fijngesneden knoflook.
Voeg daarna het gehakt toe en rul deze mooi bruin.
Zet ondertussen een pan met water op het vuur, doe er een snufje zout in en breng het aan de kook. Doe de pasta in de pan en kook deze beetgaar.
Als je dit allemaal op het vuur hebt staan, verhit je ruim olie/ boter in een andere pan en fruit je de overige 2 teentjes knoflook aan. Voeg dan de kastanjechampignons toe.
Als het gehakt gaar is, zet je het vuur uit. Zo ook bij de champignons. Giet de pasta af en meng hierdoor 2 tot 3 flinke tl pesto.
Leg een beetje rucola op een bord. Hierover verdeel je de pasta, gehakt en champignons. Strooi er wat Parmezaanse kaas vlokken en de pijnboompitjes over en eet smakelijk!
handig om te weten:
* De Toscaanse worstjes kun je eventueel vervangen voor 250 gram gehakt (welke je zelf op smaak brengt met Italiaans kruiden) of een ander type kruidige worstjes.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.