Ga terug
+ servings

Bulgursalade (Kısır)

Bulgursalade (Kısır). Kısır is een frisse salade met een licht pittige nasmaak. Ideaal als side dish of salade bij vlees of vis gerechten.
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram bulgur (extra fijn)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 rode ui (fijngesnipperd)
  • 1 tomaat (in kleine blokjes zonder zaadjes)
  • 1/2 komkommer (in kleine blokjes zonder zaadlijst)
  • 2 handjes bosui (in dunne ringetjes )
  • 2 handjes bieslook (vers - fijngesneden)
  • 2 eetlepels peterselie (vers - fijngesneden)
  • 1,5 eetlepel munt (vers - fijngesneden)
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel sambal
  • flinke snuf cayennepeper
  • zout & peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de bulgur in een ruime kom en de hier steeds een beetje kokend water bij terwijl je de bulgur met een vork 'los' roert. Blijf er steeds een beetje water bij doen tot de bulgur goed geweld en eetbaar is.
  • Voeg de olijfolie en tomatenpuree toe en meng dit met een vork goed door de bulgur.
  • Doe alle kruiden, de tomaat en de komkommer erdoorheen en breng op smaak met peper & zout. Zorg ook dat je weer alles goed door elkaar mengt met een vork.
  • Garneer met verse kruiden, citroen of juist feta, verse vijgen en/of olijven.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 260kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwitten: 9g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.