Snijd de korstjes van de 2 sneetjes witbrood af en doe deze in de broodrooster. Rooster de broodjes tot ze mooi lichtbruin zijn en laat ze even afkoelen.
Als ze afgekoeld zijn, doe je ze in de keukenmachine en maal je ze fijn. Voeg hier de gedroogde kruiden aan toe en doe in een diep bord (ruim genoeg zodat je straks makkelijk de kip erdoorheen kunt halen). Nu is je broodkruim mengsel klaar.
Snijd de kip over de lengte doormidden zodat je deze als het ware kunt ‘openvouwen’. De ene zijkant moet dus nog vastzitten aan de andere kant.
Vul iedere kipfilet met 1 plakje salami en een half plakje kaas. Vouw dicht en maak nu met de saté- of bamboe stokjes de kip dicht. Als de stokjes te ver uitsteken, kun je deze makkelijk met een schaar afknippen.
Kluts 1 ei en doe deze ook in een diep bord. Doe ook de bloem in een diep bord.
Strooi wat peper en zout over beide kanten van de kipfilet. Haal de filet nu door de bloem en bedek ‘m goed (beetje uitsmeren met je handen). Haal de filet nu door het ei en als laatste door je broodkruim mengsel zodat de kip overal goed bedekt is. Herhaal met de andere kipfilet.
Doe wat boter in de pan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets aan beide kanten even kort op middelhoog vuur aan. Laat daarna op laag vuur in ongeveer 15-20 minuten rust rustig bakken tot ‘ie gaar is. Juist doordat je het op laag vuur laat garen – ook al duurt dit ietsje langer – wordt je vlees lekker mals. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.