ijsbergsla in reepjes gesneden of een zakje gemengde sla
1-2teentjesknoflook(afhankelijk van hoe sterk je knoflooksaus is)
zelfgemaakte knoflooksaus of kant en klare knoflooksaus
zonnebloemolie
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Meng de shoarmakruiden met de kip en doe er een beetje olijfolie bij en de helft van de ui. Even lekker door elkaar mengen.
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Doe een beetje zonnebloemolie in een ruime pan en fruit hier de rest van de ui en knoflook aan tot het lekker begint te ruiken. Doe de kip erbij en bak de kip op middelhoog vuur mooi goudbruin en gaar.
Verwarm (optioneel, voor extra knapperigheid) de Turkse pide ongeveer 5 minuutjes in de oven.
Als de kip klaar is, snij je de pide open. Besmeer het onderste deel met knoflooksaus en verdeel hier de kip over. Strooi (naar smaak) wat geraspte kaas erover en doe het onderste deel even in de oven tot de kaas begin te smelten & bubbelen.
Smeer ondertussen ook het bovenste gedeelte van de pide in met knoflooksaus.
Als je de pide uit de oven hebt gehaald, doe je de sla erover en dek je ‘m af met het bovenste deel. Snijd de pide in ruime stukken of punten. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.