Doe eerst de natte ingrediënten in een kom. Dit zijn de eieren, melk en appelstroop en mix dit goed door elkaar (gebruik hiervoor eventueel een keukenmachine of een handmixer: de stroop kan wat lastig mengen waardoor met de hand mixen wat langer duurt).
In een andere kom doe je de droge ingrediënten en deze mix je ook weer goed door elkaar: bloem, bruine basterdsuiker, vanillesuiker, bakpoeder, gemberpoeder, kaneel, nootmuskaat, piment, kruidnagelpoeder en een snuf zout.
Mix de droge ingrediënten nu beetje bij beetje door de natte ingrediënten tot een mooi beslag.
Verhit een beetje olie in een koekenpan met dikke bodem en schep hier, wanneer de olie heet is geworden, ongeveer 2 eetlepels beslag bij. Draai eventueel een beetje met de pan of gebruik de lepel om een mooie ronde vorm te krijgen. Bak de gingerbread pancakes in een paar minuten aan beide kanten gaar.
Serveer stroop, honing, poedersuiker of een klontje boter bij de gingerbread pancakes. Eet smakelijk en fijne feestdagen!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.