Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels witte basterdsuiker.
Klop vervolgens het eigeel en 2 eetlepels witte basterdsuiker in ongeveer 5 minuten door elkaar tot je een witte, luchtige substantie hebt.
Schep de mascarpone vervolgens door het eigeel en schep hierdoor (voorzichtig!) de opgeklopte slagroom.
Zet een kop sterke espresso en meng hierdoor 2 eetlepels amaretto.
Halveer de lange vingers met een scherp mes (het kan zijn dat je niet alle lange vingers nodig hebt uit het halve pak: dit ligt namelijk even aan de breedte van je glaasjes).
Haal een deel van de gehalveerde lange vingers door het espresso/amaretto mengsel en bedek hiermee de bodem. Doe hierop een deel van het slagroom/mascarpone mengsel. Hierboven doe je weer wat lange vingers die je door het espresso/amaretto mengsel hebt gehaald. Herhaal om en om tot de glaasjes vol zitten.
Zet de glaasjes vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht. Strooi er voor je ze gaat serveren nog wat cacaopoeder of chocoladesnippers over. Eet smakelijk en fijne feestdagen!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.