Ga terug
+ porties
Tiramisu

Italiaanse tiramisu

Tiramisu, een Italiaanse klassieker. Dit heerlijke toetje maakt je vrolijk en het is ook nog eens een dessert dat makkelijk om te maken is.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Opstijven: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 ml slagroom
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 1 kopje sterke espresso
  • ½ pak lange vingers (100 gram)
  • 2 eigeel
  • 2 eetlepels amaretto
  • cacaopoeder of chocoladesnippers ter decoratie

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels witte basterdsuiker.
  • Klop vervolgens het eigeel en 2 eetlepels witte basterdsuiker in ongeveer 5 minuten door elkaar tot je een witte, luchtige substantie hebt.
  • Schep de mascarpone vervolgens door het eigeel en schep hierdoor (voorzichtig!) de opgeklopte slagroom.
  • Zet een kop sterke espresso en meng hierdoor 2 eetlepels amaretto.
  • Halveer de lange vingers met een scherp mes (het kan zijn dat je niet alle lange vingers nodig hebt uit het halve pak: dit ligt namelijk even aan de breedte van je glaasjes).
  • Haal een deel van de gehalveerde lange vingers door het espresso/amaretto mengsel en bedek hiermee de bodem. Doe hierop een deel van het slagroom/mascarpone mengsel. Hierboven doe je weer wat lange vingers die je door het espresso/amaretto mengsel hebt gehaald. Herhaal om en om tot de glaasjes vol zitten.
  • Zet de glaasjes vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht. Strooi er voor je ze gaat serveren nog wat cacaopoeder of chocoladesnippers over. Eet smakelijk en fijne feestdagen!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 523kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwitten: 8g | Vetten: 43g | Verzadigd vet: 26g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.