Ga terug
+ servings
Cheesecake met pindakaas en chocolade

Cheesecake met pindakaas en chocolade

Het recept voor de meest heerlijke, veel te lekkere cheesecake met pindakaas en chocolade. Zo waanzinnig lekker. Aanrader om eens te maken!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Opstijven: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 2 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 12 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram gemengde noten (ongezouten )
  • 135 gram roomboter
  • 300 gram suiker
  • 900 gram roomkaas (kamertemperatuur)
  • 180 gram pure chocolade
  • 115 gram crème fraîche
  • 30 gram bloem
  • 5 eieren
  • 1 eidooier
  • 4 eetlepels pindakaas
Topping optie 1 (zie punt 6)
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 handje ongezouten pinda's
Topping optie 2 (zie punt 6)
  • 175 gram pure chocolade
  • 25 gram suiker
  • 125 ml slagroom

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • We beginnen met het maken van de bodem. Hiervoor rooster je de gemengde noten ongeveer 5 minuten in een koekenpan (zonder olie) en laat ze daarna afkoelen.
  • Smelt 100 gram roomboter in een steelpannetje. Doe de (inmiddels afgekoelde) noten in een keukenmachine met 50 gram suiker en maal fijn. Meng tot slot de gesmolten boter erdoor. Schep het mengsel op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het vervolgens over de bodem en druk goed aan. Zet de springvorm in de vriezer tot de vulling klaar is.
  • Verwarm de oven voor op 140 graden (boven- onderwarmte).
  • Smelt de overige 35 gram roomboter weer in een steelpannetje. Meng de roomkaas, pindakaas, suiker en crème fraîche in een keukenmachine snel en goed door elkaar. Voeg vervolgens één voor één de eieren en de eidooier toe en mix deze er ook snel doorheen. Hak de chocolade fijn. Neem een spatel en spatel hiermee de boter, bloem en de chocolade door de vulling.
  • Haal de bodem uit de vriezer en schep de vulling erop. Zet de cheesecake met pindakaas en chocolade in de oven en bak hem in ca. 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake daarna 2 uur afkoelen in de oven en daarna een nacht opstijven in de koelkast.
  • Voor je de cheesecake gaat serveren maak je de topping. Zoals eerder vermeld ben ik afgeweken van het recept voor de topping. Beide opties heb ik voor je uitgeschreven.
  • Mijn (aangepaste) versie, optie 1: 100 gram pure chocolade smelten met een klein klontje roomboter. De gesmolten chocolade met een lepeltje druppelen over de cheesecake. Daarna (voor de chocolade is gestold) verdeel je een klein handje gehakt pinda's er overheen.
  • Optie is 2 is naar het originele recept van Miljuschka en deze maak je als volgt: klop de slagroom stijf met 25 gram suiker. Bestrijk de bovenkant van de cheesecake met de slagroom. Rasp chocoladesnippers van 175 gram pure chocolade en strooi dit erover.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 889kcal | Koolhydraten: 56g | Eiwitten: 14g | Vetten: 70g | Verzadigd vet: 35g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.