Ga terug
+ servings
Grote mergpijpjes

Mergpijpjes

Geen gewone mergpijpjes maar GROTE mergpijpjes. Extra lekker en eigenlijk niet zo heel erg moeilijk om te maken. Met marsepein en chocolade.
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 eieren
  • 75 gram suiker
  • 60 gram bloem
  • eetlepel maizena
  • 250 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 250 gram poedersuiker
  • 300 gram marsepein
  • 200 gram pure chocolade
  • jam

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Splits de eieren. Klop het eiwit stijf samen met 50 gram suiker. Mix daarna (in een ander kom) het eigeel romig samen met de rest van de suiker (25 gram). Voeg tot slot het romige eigeel bij het stijfgeklopte eiwit en schep dit voorzichtig door elkaar. Zeef de maizena en de bloem boven het mengsel en schep dit vervolgens weer voorzichtig door het mengsel.
  • Neem een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hierover het biscuit mengsel in een rechthoekige vorm van ongeveer 2 centimeter dik. Zet de bakplaat in de oven en bak het biscuit 15 minuten. Laat het biscuit vervolgens volledig afkoelen.
  • Terwijl het biscuit in de oven staat maak je alvast de botercrème. Dit doe je door de roomboter te mengen met de poedersuiker tot een egale massa met een keukenmachine of handmixer. Zet de botercrème als deze klaar is in de koelkast om op te stijven.
  • Als de biscuit afgekoeld is, snijd je de randen eraf zodat je een mooie rechthoekige plak hebt. Snijd de plak vervolgens over de breedte in tweeën zodat je twee gelijke stukken hebt.
  • Smeer de bovenkant van één van de stukken in met jam en het andere stuk met botercrème. Leg ze vervolgens op elkaar (zodat je de jam kant op de botercrème kant hebt). Besmeer de bovenkant met botercrème en zet het geheel minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.
  • Rol het marsepein uit en zorg dat je 8 rechthoekige repen hebt welke je helemaal om de mergpijpjes heen kunt doen (de zijkanten hoeven niet bedekt).
  • Als de mergpijpjes lang genoeg in de koelkast hebben gestaan, haal je deze eruit. Snijd de mergpijpjes in 8 rechthoekige stukken en besmeer de zijkanten met de rest van de botercrème (zo is de jam straks niet zichtbaar door het marsepein). Rol de marsepein er omheen en "plak" de zijkanten met een beetje water aan elkaar.
  • Smelt de chocolade au bain marie en doop de uiteinden van de mergpijpjes in de chocolade. Hierbij kun je het beste eerst de ene kant doen, laten uitharden en vervolgens de andere kant doen. De mergpijpjes kun je het vervolgens bewaren in de koelkast. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 739kcal | Koolhydraten: 85g | Eiwitten: 7g | Vetten: 43g | Verzadigd vet: 23g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.