Ga terug
+ servings
Puddingbroodjes maken

Puddingbroodjes

Recept voor de LEKKERSTE puddingbroodjes. Luchtige broodjes gevuld met zijdezachte pudding. Makkelijk om te maken, verrukkelijk van smaak!
4.34 van 3 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 6 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 6 witte puntjes
  • 5 eidooiers
  • 150 gram suiker
  • 50 gram maizena (of bloem)
  • 625 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • poedersuiker (ter decoratie)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Eerst maken we de banketbakkersroom. Meng daarvoor de eidooiers met de suiker in een kom. Zeef de maizena erboven. Meng dit goed door elkaar.
  • Pak een steelpan. Doe de melk erin. Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje en voeg dit toe samen met het stokje.
  • Breng dit aan de kook, zodra het kookt haal je het stokje eruit.
  • Voeg het mengsel met de eieren toe aan de melk en roer goed door. Breng weer aan de kook en laat rustig indikken.
  • Zodra het de consistentie van vla krijgt, is het klaar. Schenk de banketbakkersroom in een kom om af te laten koelen, doe er eventueel wat vershoudfolie overheen zodat er geen velletje op komt.
  • Zodra de room is afgekoeld, kun je de broodjes gaan vullen. Snij hiervoor de witte puntjes in de lengte in het midden in.
  • Doe de room in de broodjes. Je kunt hier een spuitzak met evt. een kartelmondje voor gebruiken of een lepel.
  • Decoreer met poedersuiker en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 307kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 8g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 4g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.