Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Vet de bakvorm in en/of bekleed met bakpapier.
Verkruimel de biscuits en smelt de roomboter. Meng dit door elkaar en doe het in de bakvorm. Druk goed aan, dit wordt de bodem.
Doe de roomkaas, 175 gram Griekse yoghurt, bloem, 75 gram suiker, ei, eiwit, snuf zout en vanille-extract in een kom en mix met een hand- of stamixer in 2-3 minuten tot een luchtig geheel.
Verdeel dit over de bodem van biscuits en zet in de oven. Bak voor ca. 25 minuten. Het is niet erg als het in het midden nog een beetje zacht is, als de zijkanten maar stevig zijn.
Laat na het bakken een beetje afkoelen terwijl we de mangolaag gaan maken.
Pureer de mango met 3 eetlepels suiker en 225 gram Griekse yoghurt tot een glad mengsel. Verdeel dit over de taart en zet dan weer in de oven voor 40-50 minuten.
Laat na het bakken helemaal afkoelen en zet dan minimaal 3 uur (maar het liefst een nachtje) in de koelkast.
Snij de cheesecake in stukjes en decoreer met dunne plakjes mango en verse munt. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.