Allereerst meng je de lauwwarme melk met de gist en suiker. Laat dit een aantal minuten staan tot het begint te schuimen.
Doe de bloem, suiker en het gistmengsel in een kom en meng met een handmixer of keukenmachine tot een glad beslag. Voeg tijdens het mengen het zout toe.
Roer de cranberries en de sinaasappelrasp door het beslag.
Dek de kom af met huishoudfolie en een licht vochtige theedoek. Zet op een warme plek en laat het minimaal 1 uur rijzen.
Verwarm de olie in een frituurpan of in een ruime pan tot 180 graden.
Schep met een ijsschep of twee lepels wat beslag uit de kom en bak de oliebollen in delen in ongeveer 5 minuten gaar en goudbruin.
Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi optioneel voor het serveren met poedersuiker. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Ongeveer 15-20 oliebollen maak je met dit recept. Afhankelijk van hoe groot je ze maakt.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.