Ga terug
+ servings
Gado gado

Gado gado

Recept voor Indonesische gado gado. Lekker veel groenten en natuurlijk pindasaus. Makkelijk om te maken als hoofd- of bijgerecht!
4.36 van 17 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram kousenband en sperziebonen (in stukjes)
  • 100 gram winterpeen (in dunne plakjes/slierten)
  • 100 gram spitskool (fijngesneden)
  • 50 gram taugé
  • 100 gram komkommer (in plakjes)
  • handje radijs (in plakjes)
  • pindasaus
  • 2 eieren (gekookt)
  • gebakken uitjes en/of kroepoek

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Zet een pan met ruim water op het vuur met een snuf zout.
  • Kook de volgende groenten beetgaar. Kousenband/sperziebonen ca. 7 minuten. De wortel ca. 3 minuten. De spitskool 1 minuut.
  • Giet de groenten af en hou apart.
  • Maak de pindasaus.
  • Neem een ruim bord en leg de groenten erop (ook de taugé) en het ei. Verdeel de saus erover. Serveer optioneel met gebakken uitjes en kroepoek.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 441kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 22g | Vetten: 31g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.