Gado gado
Recept voor Indonesische gado gado. Lekker veel groenten en natuurlijk pindasaus. Makkelijk om te maken als hoofd- of bijgerecht!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
150 gram kousenband en sperziebonen (in stukjes) 100 gram winterpeen (in dunne plakjes/slierten) 100 gram spitskool (fijngesneden) 50 gram taugé 100 gram komkommer (in plakjes) handje radijs (in plakjes) pindasaus 2 eieren (gekookt) gebakken uitjes en/of kroepoek
Zet een pan met ruim water op het vuur met een snuf zout.
Kook de volgende groenten beetgaar. Kousenband/sperziebonen ca. 7 minuten. De wortel ca. 3 minuten. De spitskool 1 minuut.
Giet de groenten af en hou apart.
Maak de pindasaus.
Neem een ruim bord en leg de groenten erop (ook de taugé) en het ei. Verdeel de saus erover. Serveer optioneel met gebakken uitjes en kroepoek.
Calorieën: 441 kcal | Koolhydraten: 28 g | Eiwitten: 22 g | Vetten: 31 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.