Uienringen
Altijd al willen weten hoe je zelf de LEKKERSTE uienringen maakt? Ik heb een ontzettend lekker en super makkelijk recept voor je!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Uienringen
100 gram bloem 200 ml bier (kies een biertje dat je lekker vindt) 2 theelepels uienpoeder 2 theelepels paprikapoeder 1 theelepel knoflookpoeder 25 gram Parmezaanse kaas 2 uien (grote) Olie (om in te bakken), peper en zout
Verwarm de frituur voor op 180 graden.
Maak het beslag door de bloem, bier, kruiden en Parmezaanse kaas te mengen in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Snij de uien in ringen met een scherp mes of gebruik hiervoor een goede mandoline waarmee je dikkere plakken kunt snijden.
Haal een ring ui door het beslag met een houten satéprikker en laat in het vet glijden.
Bak de uienring in ca. 2-3 minuten goudbruin, keer halverwege om.
Laat uitlekken op een velletje keukenpapier en herhaal met de overige uienringen (je kunt er uiteraard een aantal tegelijk afbakken).
Maak ondertussen de dipsaus door de ingrediënten te mengen en serveer deze bij de gefrituurde uienringen. Eet smakelijk!
* Voldoende voor ca. 4 personen als borrelhapje.
Calorieën: 167 kcal | Koolhydraten: 27 g | Eiwitten: 6 g | Vetten: 2 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Maak dan snel én gratis een eigen account aan.