Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
In een keukenmachine of een ruime kom met een handmixer meng je de boter met de suiker tot het wit en luchtig is (dit duurt ca. 5 minuten)
Voeg dan een voor een de eieren toe en het vanille-extract en klop luchtig.
Voeg dan beetje bij beetje het bakmeel, baking soda en het zout toe.
Voeg tot slot beetje bij beetje de champagne en karnemelk toe en klop dit tot het gecombineerd is, niet langer dan dat mixen.
Gebruik bij voorkeur 2 springvormen of bak het in 2 gelijke delen af. Vet de springvorm(en) in en bedek de bodem met bakpapier.
Bak de cake in ca 45 minuten gaar (test met satéprikker of hij gaar is). Laat daarna volledig afkoelen.
Laat de champagne voor de botercrème inkoken tot 2-3 eetlepels.
Maak vervolgens de botercrème. Smelt als eerste de witte chocolade au bain-marie en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop vervolgens de boter, poedersuiker en vanille-extract met een hand- of stamixer tot een luchtige witte botercrème. Dit duurt ca. 10 minuten.
Klop hier de afgekoelde en gesmolten witte chocolade doorheen samen met de ingekookte champagne. Verdeel een laag van de botercrème over de bovenkant van een van de taart helften. Zet hierop de andere taart helft en smeer af met de botercrème. Versier eventueel met sprinkles, feestelijke prikkers of iets anders leuks naar wens.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.