Ga terug
+ servings
Oud en nieuw taart

Oud en nieuw taart - Champagne taart

Een fantastische oud en nieuw taart mét champagne. Een heerlijk smeuige taart, niet moeilijk om te maken en een spektakel voor oud en nieuw!
4.41 van 5 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 10 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de cake:
  • 200 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 400 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren (middel)
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel zout
  • 200 ml champagne
  • 200 ml karnemelk
Voor de witte chocolade botercreme
  • 250 ml champagne
  • 200 gram witte chocolade
  • 350 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
Extra/ naar wens: decoratie zoals bijvoorbeeld sprinkles, sterretjes of leuke prikkers

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
    • In een keukenmachine of een ruime kom met een handmixer meng je de boter met de suiker tot het wit en luchtig is (dit duurt ca. 5 minuten)
    • Voeg dan een voor een de eieren toe en het vanille-extract en klop luchtig.
    • Voeg dan beetje bij beetje het bakmeel, baking soda en het zout toe.
    • Voeg tot slot beetje bij beetje de champagne en karnemelk toe en klop dit tot het gecombineerd is, niet langer dan dat mixen.
    • Gebruik bij voorkeur 2 springvormen of bak het in 2 gelijke delen af. Vet de springvorm(en) in en bedek de bodem met bakpapier.
    • Bak de cake in ca 45 minuten gaar (test met satéprikker of hij gaar is). Laat daarna volledig afkoelen.
    • Laat de champagne voor de botercrème inkoken tot 2-3 eetlepels.
    • Maak vervolgens de botercrème. Smelt als eerste de witte chocolade au bain-marie en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
    • Klop vervolgens de boter, poedersuiker en vanille-extract met een hand- of stamixer tot een luchtige witte botercrème. Dit duurt ca. 10 minuten.
    • Klop hier de afgekoelde en gesmolten witte chocolade doorheen samen met de ingekookte champagne. Verdeel een laag van de botercrème over de bovenkant van een van de taart helften. Zet hierop de andere taart helft en smeer af met de botercrème. Versier eventueel met sprinkles, feestelijke prikkers of iets anders leuks naar wens.

    handig om te weten:

    Bewaar de taart in de koelkast.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 876kcal | Koolhydraten: 89g | Eiwitten: 8g | Vetten: 54g | Verzadigd vet: 33g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.