Meng de melk met de gist en suiker en laat een paar minuten staan tot het begint te schuimen en de gist geactiveerd is.
Doe het gistmengsel met de bloem en boter in de kom van een keukenmachine en kneed goed tot een soepel deeg (ca. 15 minuten). Voeg tijdens het kneden het zout toe.
Laat het deeg met een theedoek over de kom nu voor een 1 uur rijzen op een warme plek.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm na het rijzen 12 bolletjes van het deeg.
Dan begin je met het eerste broodje wat je hebt opgebold, vorm daar een puntje van en leg met de naad naar beneden op de met bakpapier beklede bakplaat.
Dek af en laat nogmaals ca. 30 minuten rijzen op een warme plek.
Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden boven- en onderwarmte.
Klop het ei met een scheutje melk en smeer hiermee de broodjes in.
Bak de witte puntjes in ca. 8-10 minuten goudbruin
Laat afkoelen op een rooster en dek direct af met een theedoek.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.