Ga terug
+ servings
Trifle recept Makkelijke toetjes voor kerst

Trifle recept

Dit trifle recept is een fantastisch spektakelstuk voor kerst. Makkelijk om te maken, binnen 20 minuten of tafel en héél erg lekker!
4.17 van 36 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 10 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram verse aardbeien
  • 500 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 370 gram aardbeienjam (1 flinke pot)
  • 250 gram cantuccini
  • 900 ml bitterkoekjespudding (2 verpakkingen)
  • 250 gram bitterkoekjes (+ extra voor decoratie)
  • frambozen, rode bessen, munt, cress, meringue, witte chocolade stukjes (ter decoratie)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Halveer de aardbeien en snij het kroontje weg.
  • Klop de slagroom stijf samen met de suiker. Hou een beetje apart voor de decoratie.
  • Bouw de trifle op in deze volgorde: aardbeienjam, cantuccini, slagroom, aardbeien, bitterkoekjespudding, bitterkoekjes.
  • Decoreer de top met vers fruit zoals frambozen, rode bessen, toefjes slagroom, merengue stukjes, bitterkoekjes, witte chocolade stukjes en eventueel wat munt of cress voor wat kleur. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Je kunt de trifle direct serveren na het opbouwen. Eventueel kun je het ook al eerder voorbereiden (dan worden de koekjes iets zachter, ook lekker). Decoreren is wel het beste vlak voor serveren.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 611kcal | Koolhydraten: 91g | Eiwitten: 7g | Vetten: 26g | Verzadigd vet: 13g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.