Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Spoel de pompoenen even schoon onder de kraan, halveer ze en schep de zaadjes en draderige binnenkant eruit.
Snij de pompoenen net niet helemaal in.*
Smeer ze in met olijfolie en peper en zout naar smaak
Leg ze met de holle kant naar beneden op een bakplaat met een velletje bakpapier en bak de pompoenen nu 30 minuten.
Maak ondertussen de marinade klaar, smeer deze na 30 minuten over de pompoen met een kwastje en zet de pompoenen weer voor nog 20-30 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Prik even met een vork om te testen.
Smeer nogmaals in met de marinade als je ze uit de oven haalt.
Garneer met geroosterde amandelvlokken. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Tip: leg twee pollepels (of iets anders ter verhoging) naast de pompoen aan beide kanten over de lengte. Dan weet je zeker dat je de pompoenen niet helemaal doorsnijdt.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.