Ga terug
+ servings
Hasselback pompoen

Hasselback pompoen

Hasselback pompoen. Een fantastisch bijgerecht. Qua smaak, maar absoluut ook door de looks deze pompoen hasselback steelt de show.
4.80 van 5 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 kleine pompoenen (flespompoen/butternut)
  • amandelschaafsel (geroosterd)
  • olijfolie, peper en zout
Marinade:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel piment (gemalen)
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepel ahornsiroop ( of honing)
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Spoel de pompoenen even schoon onder de kraan, halveer ze en schep de zaadjes en draderige binnenkant eruit.
  • Snij de pompoenen net niet helemaal in.*
  • Smeer ze in met olijfolie en peper en zout naar smaak
  • Leg ze met de holle kant naar beneden op een bakplaat met een velletje bakpapier en bak de pompoenen nu 30 minuten.
  • Maak ondertussen de marinade klaar, smeer deze na 30 minuten over de pompoen met een kwastje en zet de pompoenen weer voor nog 20-30 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Prik even met een vork om te testen.
  • Smeer nogmaals in met de marinade als je ze uit de oven haalt.
  • Garneer met geroosterde amandelvlokken. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: leg twee pollepels (of iets anders ter verhoging) naast de pompoen aan beide kanten over de lengte. Dan weet je zeker dat je de pompoenen niet helemaal doorsnijdt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 143kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 3g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.