Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onderwarmte.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan tot deze glazig beginnen te worden.
Voeg dan de blokjes pompoen toe en bak tot deze iets zachter worden.
Voeg de rijst toe samen met 300 ml water en de halve theelepel piment. Laat dit ca. 5 minuten even zachtjes koken.
Doe de zongedroogde tomaat vervolgens bij de rijst en pompoen in de koekenpan. Samen met de gedroogde cranberry’s en stukjes abrikoos.
Breng het aan de kook en verder op smaak met tijm, peper, zout en een snufje kaneel. Kook tot de rijst gaar is en al het vocht verdampt is waardoor de vulling niet te vochtig is. Laat afkoelen.
Pluk 8 mooie grote bladeren van de kool. Blancheer de bladeren in ca. 3 minuten in een ruime pan met water en een snuf zout.
Snij het hardste beginstukje van de nerf uit ieder blad. Schep ca. 2-3 eetlepels van de vulling in elk blad en rol ze voorzichtig op.
Doe de tomatenblokjes in de ovenschaal en leg de rolletjes erop met de naad naar beneden.
Dek de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie en bak de koolrolletjes 30 minuten. Garneer met amandelvlokken en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.