Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Doe de boter, basterdsuiker, suiker en vanillesuiker in een grote kom en mix dit met een mixer.
Doe vervolgens het eitje erbij, dan het zelfrijzend bakmeel, de koek- en speculaaskruiden en de baking soda. Meng door elkaar tot een compacte bol van deeg.
Meng de chocolade stukjes of chips en de schuddebuikjes door het deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel (met een ijsschep) bolletjes van het deeg over de bakplaat.
Leg de koekjes ruim uit elkaar, bak eventueel in 2 delen af.
Bak de koekjes voor ca. 12 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de randjes licht goudbruin zijn en de binnenkant blijft dan lekker chewy.
Zorg dat de schuddebuikjes, chocomunten (in stukjes) en de amandelspijs (in stukjes) klaarliggen zodra de koekjes uit de oven komen.
Decoreer de warme koekjes naar wens. Nog even laten afkoelen (als dat lukt tenminste) en geniet ervan!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.