Klassieke carpaccio
Klassiek carpaccio recept. Mijn versie op de klassieke carpaccio met een heerlijke dressing en garnituur. Makkelijk kerst voorgerecht!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 10 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
250 gram runder carpaccio (dungesneden ossenhaas - op kamertemperatuur) 2 eetlepels pijnboompitten 2 handjes rucola ½ eetlepel kappertjes Parmezaanse kaas Dressing:
4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel fijne mosterd 1 eetlepel azijn (honingazijn of wijnazijn) ½ eetlepel honing 1 eetlepel pesto peper en zout
Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen, breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de carpaccio over twee borden.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
Verdeel de pijnboompitten, rucola, kappertjes en geschaafde Parmezaanse kaas over de borden.
Garneer met de dressing, eet smakelijk!
Calorieën: 180 kcal | Koolhydraten: 1 g | Eiwitten: 27 g | Vetten: 7 g | Verzadigd vet: 2 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.