Ga terug
+ servings
Carpaccio

Klassieke carpaccio

Klassiek carpaccio recept. Mijn versie op de klassieke carpaccio met een heerlijke dressing en garnituur. Makkelijk kerst voorgerecht!
4 van 13 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram runder carpaccio (dungesneden ossenhaas - op kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 handjes rucola
  • ½ eetlepel kappertjes
  • Parmezaanse kaas
Dressing:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 1 eetlepel azijn (honingazijn of wijnazijn)
  • ½ eetlepel honing
  • 1 eetlepel pesto
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen, breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de carpaccio over twee borden.
  • Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
  • Verdeel de pijnboompitten, rucola, kappertjes en geschaafde Parmezaanse kaas over de borden.
  • Garneer met de dressing, eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 27g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.