1blik kikkererwten(400 gram (uitlekgewicht ca. 240 gram))
2theelepelssesamolie
1theelepelpaprikapoeder
1theelepeluienpoeder
½theelepelzout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Spoel de kikkererwten goed af, dep ze daarna echt goed droog en doe ze in een kommetje. Meng de sesamolie door de kikkererwten.
Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid de kikkererwten hierover. Zet ze vervolgens voor 20 á 25 minuten in de oven. Schep de kikkererwten elke 5 minuten even om en zodra ze goed krokant zijn, zijn ze klaar.
Doe de krokante kikkererwten in een kom en doe de paprikapoeder, uienpoeder en het zout erbij. Even goed omscheppen zodat alle kikkererwten voorzien zijn van een lekker laagje, even laten afkoelen en snacken maar!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.