Ga terug
+ servings
Bokkepootjes

Bokkepootjes

Bokkepootjes of Bokkenpootjes. Een van de lekkerste oud-Hollandse recepten die je kunt bedenken. Het recept voor deze zoete traktatie.
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 100 gram melk chocolade (in stukjes)
  • 75 gram suiker
  • 50 gram slagroom (niet geklopt)
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel vanille extract

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 125 graden boven- en onderwarmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Nu heb je een stevige massa en erdoorheen vouw je, beetje bij beetje, het amandelmeel. Zoals eerder aangegeven: vouw het amandelmeel erdoorheen in plaats van mixen of flink roeren (dan kan het eiwit weer slap worden houd je een dikke lobbige drab over).
  • Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit op de met bakpapier bedekte bakplaat de bokkepootjes. Je doet dit door dikke strepen te trekken op het bakpapier (zoals een kant van een bokkepootje). Als het goed is moet je zo'n 20 tot 24 strepen kunnen trekken. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Zet dit geheel voor 40 minuten in de oven tot het eiwit uitgedroogd is en laat vervolgens volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen de vulling oftewel de ganache. Doe de stukjes witte chocolade in een (hittebestendig) schaaltje. Breng de slagroom aan de kook in een steelpannetje en zodra het kookt giet je dit over de chocolade. Schep hier het vanille extract door en laat 15-20 minuten staan. Roer dan goed door tot je een dikke gladde massa hebt en laat dit volledig afkoelen.
  • Als zowel de ganache als de bokkepootjes volledig zijn afgekoeld, kun je je spuitzak vullen met de ganache. Verdeel de ganache over een zijde van de bokkepootjes en leg hierop de andere kant. Dit hoef je niet strak aan te drukken. Het recept voor de ganache is ruim dus het kan zijn dat je iets over hebt.
  • Als alle bokkepootjes gevormd zijn, smelt je tot slot de melkchocolade. Dip de uiteinden van de bokkepootjes in de gesmolten chocolade. Leg daarna terug op het bakpapier zodat de chocolade kan uitharden. Als de chocolade is uitgehard kun je de bokkepootjes eten.

handig om te weten:

Het afkoelen van de bokkepootjes en de ganache is niet berekend in de bereidingstijd. Dit kan namelijk verschillen vanwege de kamertemperatuur.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 217kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 4g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.