300grampasta(penne, fusilli - net wat je lekker vindt)
250mlwater
1eetlepelsuiker
½eetlepeluienpoeder
2theelepelsknoflookpoeder
2theelepelsoregano(gedroogd)
2theelepelsbasilicum(gedroogd)
1theelepeltijm(gedroogd)
peper & zout
boter of olijfolie
Ter garnering: geraspte Parmezaanse kaas
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Snipper de ui, snij de knoflook teentjes fijn, de salami plakjes in kleine stukjes en de mozzarella in blokjes.
Haal het gehakt uit de braadworstjes. Dit doe je het makkelijkst door de worst over de lengte in te snijden en zo het gehakt eruit te drukken. Snij het gehakt alvast in kleine stukjes (zo kun je het makkelijker rullen straks). Het "jasje"van de braadworst gooi je weg.
Doe een beetje boter of olijfolie in de pan en fruit het uitje en de knoflook. Voeg daarna het gehakt uit de braadworstjes toe en rul dit bruin. Breng op smaak met ruim peper & zout.
Voeg de salami toe en bak even mee met het gehakt. Voeg dan de passata toe samen met de suiker, uienpoeder, knoflookpoeder, oregano, basilicum, tijm en het water. Roer goed door elkaar, breng aan de kook en zet het vuur lager zodat alles lekker kan pruttelen.
Kook de saus in zoals je 'm zelf het lekkerst vindt qua dikte. Verdeel daarna de mozzarella over de pan en laat een paar minuutjes mee pruttelen.
Kook ondertussen de pasta in water en een snuf zout zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
Verdeel de pasta over het bord met daarop de saus. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.