Ga terug
+ servings
Pasta Pizza

Pasta Pizza

Pasta pizza! In 30-minuten een lekkere maaltijd op tafel zetten? Probeer dit pasta recept voor pasta pizza eens! ✓ Lekker ✓ Snel ✓ Makkelijk
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram salami plakjes (vleeswaren)
  • 1 bol mozzarella
  • 400 gram varkensbraadworst
  • 500 gram passata (gezeefde tomaten)
  • 300 gram pasta (penne, fusilli - net wat je lekker vindt)
  • 250 ml water
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ eetlepel uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 2 theelepels basilicum (gedroogd)
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • peper & zout
  • boter of olijfolie
Ter garnering: geraspte Parmezaanse kaas

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snipper de ui, snij de knoflook teentjes fijn, de salami plakjes in kleine stukjes en de mozzarella in blokjes.
    • Haal het gehakt uit de braadworstjes. Dit doe je het makkelijkst door de worst over de lengte in te snijden en zo het gehakt eruit te drukken. Snij het gehakt alvast in kleine stukjes (zo kun je het makkelijker rullen straks). Het "jasje"van de braadworst gooi je weg.
    • Doe een beetje boter of olijfolie in de pan en fruit het uitje en de knoflook. Voeg daarna het gehakt uit de braadworstjes toe en rul dit bruin. Breng op smaak met ruim peper & zout.
    • Voeg de salami toe en bak even mee met het gehakt. Voeg dan de passata toe samen met de suiker, uienpoeder, knoflookpoeder, oregano, basilicum, tijm en het water. Roer goed door elkaar, breng aan de kook en zet het vuur lager zodat alles lekker kan pruttelen.
    • Kook de saus in zoals je 'm zelf het lekkerst vindt qua dikte. Verdeel daarna de mozzarella over de pan en laat een paar minuutjes mee pruttelen.
    • Kook ondertussen de pasta in water en een snuf zout zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
    • Verdeel de pasta over het bord met daarop de saus. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 723kcal | Koolhydraten: 71g | Eiwitten: 32g | Vetten: 34g | Verzadigd vet: 11g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.